Οι πέντε αδερφές - Mahy, Margaret (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια ;, 2004)
Μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, η Νανά, η γιαγιά της Σάλλυ, διπλώνει ένα φύλλο χαρτί και πάνω του ζωγραφίζει ένα κοριτσάκι. Ύστερα, κόβει μ' ένα ψαλιδάκι τη ζωγραφιά γύρω γύρω και φτιάχνει άλλα τέσσερα κοριτσάκια. Πριν προλάβει καλά καλά να τα ζωγραφίσει όλα, τα κοριτσάκια παρασύρονται σ' ένα μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι που θα κρατήσει χρόνια. Τα κοριτσάκια ταξιδεύουν, χέρι χέρι, μέσα από τις πιο αντίξοες συνθήκες και αψηφούν κάθε κίνδυνο, προκειμένου να βρεθούν στο νησί των ονείρων τους, το μυστηριώδες Νησί στην Άκρη της Θάλασσας. Το Νησί στην Άκρη της Θάλασσας δεν είναι παρά μια μαγική φαντασίωση που ζωντανεύει χάρη στην ευρηματική ευφυΐα της Μάργκαρετ Μέιχυ και στην απολαυστική εικονογράφηση της Πατρίτσια Μακάρθυ.