Το τυχερό της Θάλειας : μυθιστόρημα - Χορτιάτη, Θέτη, 1929- (Ελληνική πεζογραφία / Άγκυρα, 1997)
Η Θάλεια θεριεύει και παλεύει στο μεταίχμιο δύο εποχών. Στην πρώτη εποχή όπου το δίδυμο αγάς-ραγιάς, με αγά τον άντρα και ραγιά την γυναίκα, είχε φέρει την υποκριτικότητα στις ανθρώπινες σχέσεις. Ενώ η μεταβιομηχανική εποχή δημιούργησε άλλους τύπους ανθρώπων: τους βεντετίζοντες, τους αφανείς ισχυρούς, τα τηλεκατευθυνόμενα κοπάδια ανθρώπων. Όμως, καμιά φορά κάποιο απολωλός πρόβατο, ξεφεύγει από το κοπάδι κι έχει το κουράγιο να αγωνιστεί μόνο του, να βρει τα καλά στοιχεία που κάθε άνθρωπος έχει μέσα του.