Ξενοδοχείο Μπέρτραμ'ς - Christie, Agatha, 1890-1976 (Γαλαξίας-Ερμείας, 1965)
Σε μικρή απόσταση απ το Χάυντ Παρκ, στην καρδιά του Ουέστ Εντ, υπάρχει ένα παλαιικό ξενοδοχείο, ανέπαφο απ το χρόνο, το Μπέρτραμ, μόνο που για να το βρεις χρειάζεσαι έμπειρο οδηγό. Σ αυτό το ντεμοντέ κατάλυμα, θα είχε το ξεχωριστό προνόμιο η μις Μαρπλ, να περάσει λίγες μέρες ξενοιασιάς και αναπόλησης, όπως τουλάχιστον πίστευε. Λάθος της, καθώς παράξενα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν εκεί, με αποκορύφωμα μια δολοφονία, που ομολογουμένως δεν θα την... δυσαρεστούσε ιδιαίτερα. Η μις Μαρπλ, χάρη στον ανεψιό της Ραίημοντ, θα βρισκόταν και πάλι στο στοιχείο της!