Φιλαρέτη και Πάτης - Αρτζανίδου, Έλενα, 1964- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια ;, 2003)
Τρία τρυφερά και ποιητικά παραμύθια που μιλάνε για την αγάπη και τη φροντίδα προς το περιβάλλον. Οι ήρωές τους ασυνήθιστα πρωτότυποι: πουλιά, σύννεφα, βράχια και κύματα.