Τα πέντε δάχτυλα του σατανά : κλασσικό αστυνομικό - Christie, Agatha, 1890-1976 (Βιβλιοθήκη αστυνομικής φιλολογίας ;)
Ένα χαριτωμένο και πανέξυπνο κορίτσι, η Ανν Μπέντιγκφελτ, θα παραστεί σε ένα δυστύχημα στον υπόγειο σιδηροδρομικό σταθμό του Χάυντ Παρκ. Την ίδια μέρα, σε κάποιο προάστιο του Λονδίνου, θα βρεθεί στραγγαλισμένη μια άγνωστη και όμορφη γυναίκα και η Ανν ύστερα από μια «ανεπιτυχή» προσπάθεια να κινήσει το ενδιαφέρον της αστυνομίας, δεν θα διστάσει να ακολουθήσει η ίδια της παρορμήσεις της.