Περσεφόνη : η πάπια που πήγε σχολείο - Γεωργίου, Κωνσταντίνος (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2005)
Στον Πολ χαρίζουν ένα παπάκι, μα, μια και δεν μπορεί να το κρατήσει στο σπίτι, αναγκάζεται να το πάει στο σχολείο του. Το παιδί τρέμει μην του το πάρει ο δάσκαλος, εκείνος όμως κρατάει το παπάκι στην τάξη και το αφήνει να μεγαλώσει κοντά στα παιδιά. Κάθε απόγευμα ο έλληνας δάσκαλος διαβάζει στους αμερικανούς μαθητές του ιστορίες από τη μυθολογία της πατρίδας του, και ο μύθος της Περσεφόνης κάνει τέτοια εντύπωση στον Πολ, που δίνει στο παπάκι του το όνομα της αρχαίας θεάς. Το παπάκι μεγαλώνει και γίνεται μια όμορφη κάτασπρη πάπια, ώσπου έρχεται η στιγμή του αποχωρισμού... Μια πολύ τρυφερή ιστορία για μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα παιδιά, που βασίζεται σ' ένα πραγματικό γεγονός. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)