Βίος γερόντος Παΐσιου του Αγιορείτου - Ισαάκ, Ιερομόναχος (Ιερόν Ησυχαστήριον "Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος" Χαλκιδικής, 2004)
Για τον μακαριστό γέροντα Παΐσιο έχουν δημοσιευθεί από διαφόρους πολλά, τα οποία πραγματικά ωφέλησαν και τον έκαναν περισσότερο γνωστό. Αλλά όσα κυκλοφόρησαν αναφέρονται κυρίως στην διδασκαλία και στα θαύματά του με ελάχιστα βιογραφικά στοιχεία. Την έλλειψη μιας συστηματικής βιογραφίας του Γέροντα διεπίστωσε ένα από τα πνευματικά του τέκνα, ο Γέροντάς μας ιερομόναχος Ισαάκ, και απεφάσισε να αναπληρώσει το κενό.