Το λαϊκό διάταγμα της αγάπης : μυθιστόρημα - Meek, James (Ξένη λογοτεχνία : Σύγχρονη βιβλιοθήκη, 2005)
Ρωσία 1919, τρίτο έτος της κόκκινης επανάστασης, η πιο κρίσιμη χρονιά του εμφύλιου πολέμου. Σε μια πολίχνη κάπου στη Σιβηρία, μια ιδιόμορφη κλειστή αίρεση χριστιανών καταφέρνει να μένει ουδέτερη χάρη σε μια άγρια πίστη που απαρνείται το γενετήσιο ένστικτο. Η πολίχνη βρίσκεται στο έλεος ενός εκστρατευτικού τάγματος εξαντλημένων Τσέχων της αντεπανάστασης που ποθούν να επιστρέψουν το γρηγορότερο στην πατρίδα τους.