Ιησούς : υπήρξε πραγματικά, τι λένε οι ιστορικοί - Rocheman, Lionel (Παράπλευρη ιστορία, 2006)
Πέρα από την πίστη, η οποία χαρακτηρίζει τον καθένα χωριστά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ιστορικό ζήτημα: Τι συνέβη πραγματικά πριν από 2000 χρόνια στην Παλαιστίνη; Ο συγγραφέας μας προσκαλεί εδώ σε μια αληθινά αστυνομική έρευνα. Ήδη από τα πρώτα χρόνια της σύγχρονης επιστημονικής εποχής, μας καταδεικνύει τις πολυάριθμες απόψεις και μελέτες που σχετίζονται με το θέμα της ύπαρξης του Χριστού, καθώς και τη γέννηση μιας από τις τρεις μεγαλύτερες θρησκευτικές μονοθεϊστικές φυσιογνωμίες. Ακολουθούμε, με τον τρόπο αυτό, βήμα βήμα τη γεμάτη πάθος ιστορία της ίδιας μας της καταγωγής.