Ο ζωγράφος και η μούσα του - Harris, Joanne, 1964- (Ψυχογιός, 2005)
Λονδίνο, 19ος αιώνας. Ο Χένρι Τσέστερ ζωγράφος, ονειρεύεται να βρει το τέλειο μοντέλο, τη μία και μοναδική γυναίκα που θα συνδυάζει αθωότητα και συνάμα ερωτισμό. Τη συναντά στο πρόσωπο της δεκάχρονης Έφι. Δέκα χρόνια αργότερα, η Έφι είναι η ιδανική σύζυγος. Αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι ο Χένρι δεν είναι αυτός που φαίνεται. Η κοπέλα λαχταρά να νιώσει στοργή και αγάπη, έτσι μπλέκεται στα δίχτυα του έρωτα του Μοζ. Η παράνομη σχέση τους θα την οδηγήσει στον επικίνδυνο υπόκοσμο του εκβιασμού και των φόνων. Εκεί θα συναντήσει τη μυστηριώδη Μάρτα, μια σκιά από το παρελθόν. Και καθώς θα έρχεται στο φως η κρυφή ζωή του Χένρι, η Έφι και η Μάρτα θα σχεδιάσουν την εκδίκησή τους. Ένα ατμοσφαιρικό, γοτθικό μυθιστόρημα, ποτισμένο με τα αρώματα που μόνο η πένα της Τζοάν Χάρις αναδίδει.