Η γέννηση της Αφροδίτης : ιστορικό μυθιστόρημα - Dunant, Sarah (Διόπτρα, 2006)
Έρωτες, πάθη, τέχνη, σκάνδαλα και ένα κλίμα μυστηρίου αλλά και ανατροπών συνθέτουν το περιβάλλον που μεγαλώνει η Αλεσάντρα... Ένα ταξίδι στη Φλωρεντία του 15ου αιώνα όπου κυριαρχεί το άρωμα της Αναγέννησης και η σκιά της Θεοκρατίας.