Πολιτική : ένα ερωτικό μυθιστόρημα - Thirlwell, Adam (Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία ;, 2002)
Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία ενός πατέρα και μιας κόρης. Είναι επίσης η ιστορία ενός menage a trois, ενός ερωτικού τριγώνου. Παρότι η πλοκή του επικεντρώνεται στο σεξ, το μυθιστόρημα αυτό -το οποίο, πριν καν εκδοθεί, χάρισε στον εικοσιπεντάχρονο τότε Άνταμ Θίρλγουελ μια θέση στη λίστα του περιοδικού Granta με τους καλύτερους νέους Βρετανούς συγγραφείς- δεν είναι ένα βιβλίο για το σεξ. Παραφράζοντας το σχόλιο του φανταστικού αφηγητή μετά την περιγραφή μίας ακόμα ερωτικής σκηνής ανάμεσα στον Μόισα και τη Νάνα, θα λέγαμε εμφατικά: "Αυτή δεν είναι η ερωτική τους ζωή. Διαβάζετε ένα βιβλίο για τα συναισθήματά τους, ένα βιβλίο για την ηθική υπόσταση τριών ανθρώπων μέσα σε μια δύσκολη και φορτισμένη κατάσταση." Όπως σημειώνει ο ίδιος ο συγγραφέας, η ερωτική επαφή είναι ο κατεξοχήν φορέας των επιλογών διότι είναι ταυτόχρονα και κάτι συνηθισμένο -πόσους ανθρώπους ξέρεις που αδιαφορούν για το σεξ;- και κάτι ιδιάζον: οι χαρακτήρες αναδεικνύονται μέσα από στιγμές κρίσεων, μέσα από τις αντιξοότητες και τον παραλογισμό της ζωής...