Το γαλάζιο δωμάτιο - Pilcher, Rosamunde, 1924-2019 (Ωκεανίδα, 2006)
Ιστορίες λιτές, ευχάριστες, γεμάτες συναισθήματα, μυρωδιές και χρώματα. Καταστάσεις απλές, αληθινές, βγαλμένες από την καθημερινότητα. Με κατανόηση και τρυφερότητα, όπως πάντα, η Πίλτσερ καταγράφει καθοριστικές στιγμές που αλλάζουν τους ήρωές της, τους ωριμάζουν και τους βοηθάνε να προχωρήσουν στο δύσκολο δρόμο της ζωής με μεγαλύτερη αισιοδοξία και πίστη στην έμφυτη καλοσύνη που υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους.