Η πύλη του πεπρωμένου : οι τυχοδιώκτες του Πικαντίλλυ - Christie, Agatha, 1890-1976 (Βιβλιοθήκη αστυνομικής φιλολογίας, 1974)
Ο Τόμυ και η Τούπενς Μπέρεσφορντ, έπειτα από μια πολυτάραχη ζωή, αποφασίζουν να αποσυρθούν σ' ένα εξοχικό σπίτι και να χαρούν τη γαλήνη. Η Τούπενς όμως ξεκαθαρίζοντας παλιά παιδικά βιβλία που άφησαν οι προηγούμενοι ένοικοι του σπιτιού στη σοφίτα, θα διαπιστώσει ότι κρυμμένο στις κιτρινισμένες σελίδες ενός βιβλίου βρίσκεται ένα μήνυμα. "Η Μαίρη Τζόρνταν δεν πέθανε από φυσικά αίτια. Κάποιος από εμάς το έκανε. Νομίζω πως ξέρω ποιος". Άλλο που δεν ήθελε. Ποια ήταν η Μαίρη Τζόρνταν; Ποιος άφησε το κωδικοποιημένο μήνυμα; Υπήρχαν άραγε άνθρωποι που η μνήμη τους θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση μιας δολοφονίας, που έγινε εξήντα χρόνια πριν; Η Τούπενς δεν μπορεί να φανταστεί σε τι κινδύνους θα την οδηγήσει αυτή η αναζήτηση στο παρελθόν. Αυτό είναι το τελευταίο μυθιστόρημα που έγραψε η Αγκάθα Κρίστι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)