Ο βιβλιοπόντικας - Ηλιόπουλος, Βαγγέλης, 1964- (Βιβλία για παιδιά και για νέους, 2004)
Όλα τα βιβλία έχουν εξαφανιστεί από το σχολείο. Παιδιά και δάσκαλοι ψάχνουν να βρουν τι έγινε! Η εξαφάνιση των βιβλίων να έχει άραγε κάποια σχέση με το ότι στο σχολείο έχει τρυπώσει ένας βιβλιόφιλος, βιβλιοφάγος βιβλιοπόντικας; Παιδιά, κολυμπήστε στη θάλασσα της ανάγνωσης παρέα με τα Kαβουράκια. Αργότερα, στα πιο βαθιά, σας περιμένουν τα Ψαράκια και τα Δελφινάκια. Aναζητήστε τα βιβλία της σειράς "Χωρίς Σωσίβιο", γραμμένα από τους αγαπημένους σας συγγραφείς. Διασκεδαστικές εικονογραφημένες ιστορίες και δημιουργικές δραστηριότητες θα σας κρατήσουν συντροφιά! Για παιδιά που έχουν κατακτήσει το μηχανισμό της ανάγνωσης (Α και Β Δημοτικού).