Της ζωής μου το παιχνίδι - Κούδας, Γιώργος 1946- (Πρόσωπα / Ιανός, 2005)
Ο "Μεγαλέξανδρος" του ελληνικού αθλητισμού θυμάται και αφηγείται στιγμές μιας μεγάλης πορείας στα γήπεδα και στον κόσμο. Ζωντανεύει ξανά της ζωής του το παιχνίδι μέσα σε ένα βιβλίο. Παίζει ξανά μπάλα! Με τον δικέφαλο στο στήθος, με το εθνόσημο, αλλά και με τις αναμνήσεις μας και με ό,τι αγαπήσαμε στο τερέν. Με απλότητα, αμεσότητα, ειλικρίνεια και χιούμορ, στοιχεία που πάντα τον διέκριναν, ο Γιώργος Κούδας συγκινεί και πάλι όλους όσοι έχασαν το γήπεδο και τη μαγεία του Κυριακάτικου ματς. Δίπλα στο λόγο του Κούδα θα βρείτε σπάνιο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό και άλλα ντοκουμέντα. Οι μεγάλοι άσοι του παρελθόντος, η πολιτική και κοινωνική ατμόσφαιρα της εποχής, τα πάρτι και οι χαρακτηριστικές φιγούρες της Θεσσαλονίκης, τα στέκια των φιλάθλων, η ποδοσφαιρική τοπιογραφία της πόλης, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής, το ΠΟΚ και τα ''κέντρα εξουσίας'' αναμετρώνται'' σ' αυτό το βιβλίο. Μέσα από πρωτότυπα κείμενα και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις, πρωταγωνιστές της εποχής του Κούδα ''συζητούν'', ''διαφωνούν'' και φωτίζουν άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου αυτού αθλητή. Γιώργος Παντελάκης, Γιάννης Διακογιάννης, Κούλης Αποστολίδης, Γιάννης Λογοθέτης, Αριστείδης Καμάρας, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Γιώργος Λιάνης, Μανώλης Μαυρομάτης, Κώστας Ζουράρις, Περικλής Σφυρίδης, Γιώργος Αναστασιάδης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Γιάννης Αντωνόπουλος, Γιώργος Λυσαρίδης, Σπύρος Βούγιας, Αγάπιος Σαχίνης, Στράτος Σιμιτζής, Μηνάς Βιντιάδης, Γιάννης Χατζηγώγας, Πάνος Θεοδωρίδης, Μάκης Βοϊτσίδης, Πλάτων Φορόπουλος, Άλκης Κακαλιάγκος και ο δημιουργός που έκανε τον Κούδα τραγούδι: ο Μανώλης Ρασούλης. Την στατιστική ανάλυση έκανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος.