Η βουή και η αντάρα - Faulkner, William, 1897-1962 (Τα αθάνατα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας ;, 1995)
Το αριστούργημα που εξασφάλισε στον κορυφαίο Αμερικανό συγγραφέα την παγκόσμια αναγνώριση. Η συγκλονιστική αφήγηση του αφανισμού της οικογένειας Κόμπσον απο τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα, που το πρώτο είναι ο ηλίθιος γιός, δίνει στο βιβλίο μια συνθετικότητα κι ένα μοντέρνο χαρακτήρα, που αιχμαλωτίζει ακόμα και τον πιο δύσκολο αναγνώστη. Ανάγλυφη η νοοτροπία του Νότου ζωντανεύει σ' έναν παλιό μύθο, που γίνεται σύγχρονο μυθιστόρημα.