Το ελληνικό 1848 : ιστορική μελέτη : αγώνες για κοινωνικό και πολιτικό μετασχηματισμό στην Ελλάδα κάτω από την επίδραση των ευρωπαϊκών αστικοδημοκρατικών εξεγέρσεων - Βουρνάς, Τάσος, 1914-1990 ([χ.ό.], 1952)
Αστικοδημοκρατικές εξεγέρσεις