Ψυχαναλυτική διατύπωση περιπτώσεων - McWilliams, Nancy (Ψυχολογία και Υγεία, 2002)
Προχωρώντας πέρα από τις διαγνωστικές κατηγορίες του DSM η Nancy McWilliams βοηθάει τους θεραπευτές να συνθέσουν τις πληροφορίες της διαγνωστικής συνέντευξης σε μια ευαισθητοποιημένη "ψυχοδυναμική διατύπωση περίπτωσης", η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση των παθογόνων πεποιθήσεων, της συναισθηματικής κατάστασης, των ταυτίσεων και των αντιταυτίσεων, της αυτοεκτίμησης και των προτύπων που διέπουν τις διαπροσωπικές σχέσεις ενός ατόμου. Eιπλέον θίγει καίρια θέματα όπως: Πώς χειριζόμαστε την ερωτική μεταβίβαση ενός πελάτη; Πώς αντιδρούμε όταν ο πελάτης μας φέρνει ένα δώρο; Πώς χειριζόμαστε τις άμυνες "δύσκολων" πελατών, όπως τα υπομανιακά και τα ψυχοπαθητικά άτομα; Ποιες πτυχές της ζωής ενός ατόμου δεν μπορεί να αλλάξει η θεραπεία;