Βασικές αρχές δεοντολογίας στην ψυχοθεραπεία - Αναγνωστοπούλου, Τάνια (Ψυχολογία και Υγεία, 2002)
Κατά την άσκηση του ψυχικού έργου συχνά αναδύονται ηθικά διλήμματα, τα οποία άλλοτε είναι απλά στην επίλυσή τους, και άλλοτε είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα. Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται θέματα δεοντολογίας τα οποία αναφέρονται στην επαγγελματική επάρκεια ενός θεραπευτή, στο απόρρητο και την εχεμύθεια. Στις διπλές σχέσεις θεραπευτή - θεραπευόμενου, καθώς και σε εξειδικευμένα θέματα όπως είναι η διερεύνηση των προκαταλήψεων του θεραπευτή για την ομοφυλοφιλία και τα ιδιαίτερα προβλήματα που προκύπτουν στην θεραπεία ατόμων με AIDS. Στο παράρτημα παρουσιάζονται οι Κώδικες Δεοντολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων.