Τα χριστούγεννα του συγγραφέα - Hoestlandt, Jo (Τρυφερές ιστορίες, 2001)
Η παιδική σειρά Τρυφερές Ιστορίες είναι μια ρεαλιστική παιδική σειρά με ύφος που παραπέμπει σε αυτό των κλασικών διηγημάτων. Αποτελεί, μια πιο μοντέρνα έκδοση διαχρονικών παιδικών ιστοριών, ενώ παράλληλα αντλεί τη θεματογραφία της από καθημερινά περιστατικά και καταστάσεις που όλοι γνωρίζουμε. Στόχος δεν είναι μόνο η τέρψη, παρόλο που διαβάζονται ευχάριστα, αλλά και ο προβληματισμός του μικρού αναγνώστη γύρω από καταστάσεις και έννοιες όπως «πλούσιοι και φτωχοί», «μοναξιά», «Χριστούγεννα», «φιλία», «αλληλοβοήθεια» κ.λπ. Ο ήρωας αυτού του βιβλίου είναι ένας άσημος συγγραφέας που μάταια κυνηγάει την επιτυχία και την αναγνώριση. Η έμπνευση τον έχει εγκαταλείψει και άδικα προσπαθεί να γράψει κάτι το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Τότε τον επισκέπτεται ο Αϊ-Βασίλης του οποίου την ύπαρξη αρνείται να δεχθεί.