Ψηφιακό οχυρό - Brown, Dan, 1964- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2005)
Το "Ψηφιακό οχυρό" είναι ένα από τα καλύτερα και ρεαλιστικότερα τεχνολογικά θρίλερ που κυκλοφόρησε ποτέ. Γραμμένο από τον πιο πολυδιαβασμένο συγγραφέα παγκόσμια τα τελευταία χρόνια, θα κερδίσει κάθε είδους αναγνώστη με την πλοκή και την αιχμηρότητά του. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ έχει στα χέρια της ένα υπερόπλο στο χώρο των επικοινωνιών: τον παντοδύναμο υπολογιστή TRANSLTR, ο οποίος παρακολουθεί όλο τον πλανήτη και μπορεί να αποκρυπτογραφήσει άμεσα οποιοδήποτε κωδικοποιημένο μήνυμα. Τα προβλήματα ωστόσο ξεκινούν όταν ένας πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας αντιτάσσεται στην πρακτική της να παρακολουθεί κάθε πολίτη και δημιουργεί έναν κώδικα απροσπέλαστο, ακόμη και από τον υπερυπολογιστή. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας βρίσκεται σε ομηρία... O κώδικας έχει τέτοια δύναμη, που μπορεί να καταστρέψει όλο το δίκτυο αντικατασκοπίας. Τότε τη λύση καλείται να δώσει η γοητευτική Σούζαν Φλέτσερ, η ικανότερη κρυπταναλύτρια που διαθέτει η υπηρεσία. Αυτό που ανακαλύπτει θα προκαλέσει τριγμούς σε όλη την ιεραρχία της εξουσίας και θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή της. Αντιμέτωπη με δυνάμεις που την υπερβαίνουν, θα αγωνιστεί με μόνο όπλο το μυαλό της να σώσει τη χώρα από μια σκοτεινή συνωμοσία. "Ψηφιακό οχυρό", είπε ο Στράθμορ. "Έτσι το ονομάζει. Πρόκειται για το απόλυτο αντικατασκοπικό όπλο. Αν το πρόγραμμα αυτό βγει στην αγορά, κάθε παιδάκι δημοτικού που έχει πρόσβαση σε ένα μόντεμ θα μπορεί να στέλνει κώδικες τους οποίους η NSA δε θα μπορεί να σπάσει. Το σύστημα συλλογής πληροφοριών της χώρας θα καταρρεύσει".