Δημιουργικές εικαστικές δραστηριότητες για παιδιά - Παπανικολάου, Ρούλα (Μικρός Πρίγκηπας, 2002)
Οι εικαστικές δραστηριότητες είναι από τις πιο ευχάριστες και συναρπαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Με ελάχιστη καθοδήγηση και χρησιμοποιώντας κυρίως, άχρηστα υλικά τα παιδιά μαθαίνουν να ζωγραφίζουν, να κάνουν κολάζ, κατασκευές, ψηφιδωτά, μόμπιλ κλπ. Κύριος σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων δεν είναι να αναδημιουργήσουν καλλιτεχνικά έργα που να αρέσουν στους μεγάλους αλλά «να αυτοαναπτύξουν τις έμφυτες και εν δυνάμει ικανότητες και δεξιότητές τους και κατά προσέγγιση ολόκληρη την προσωπικότητά τους.