Η κόρη του Ελεάζαρ - Rhais, Elissa (Φυτράκη, 2002)
Ο Ελεάζαρ Κοέν, ο πιο σεβαστός ραβίνος σ' ολόκληρη τη εβραϊκή κοινωνία του Αλγερίου, έχει μια κόρη, την Ντέμπορα, που πλησιάζει σε ηλικία γάμου. Ο σύζυγος έχει ήδη βρεθεί και δεν είναι άλλος από τον Ζακόμπ, τον αγαπημένο μαθητή του ραβίνου. Ο έρωτάς τους είναι κοινό μυστικό. Όμως, ο Ζακόμπ είναι φτωχός και οι αδερφές του ανύπαντρες, δύο μεγάλα εμπόδια στην ευτυχία των νέων. Μία ιστορία που αφηγείται έναν έρωτα ανέφικτο, μία ιστορία από εκείνες που αρχίζουν να ξετυλίγονται σαν παραμύθι, αλλά που κάποια στιγμή υποκύπτουν στις απαγορεύσεις των κοινωνικών κανόνων ή του θρησκευτικού δογματισμού. Το βιβλίο αυτό περιγράφει τη γοητεία των θρησκευτικών γιορτών, μιλά για την ευλογία των ενωμένων οικογενειών, το σεβασμό, την αφοσίωση, την τρυφερότητα και την πίστη. Όμως, παράλληλα μιλά για δύο νέους που αγαπιούνται με μια αγάπη αγνή κι αληθινή, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν ακριβά για λάθη που δεν έχουν καν διαπράξει, για ανομήματα που δεν υπάρχουν παρά μόνο στα στενά μυαλά κάποιων κοντόφθαλμων που θεωρούν ότι έχουν καθήκον να τους κρίνουν. Και τελικά, το βιβλίο αυτό θίγει ίσως ένα άλλο ερωτήματα: σε ποια πλευρά εντοπίζεται η αμαρτία; Ποιοι είναι οι πραγματικοί αμαρτωλοί; Εκείνοι που ακούν τους ψιθύρους της καρδιάς τους ή οι κριτές τους;