Σύγχρονος ιστορία των Ελλήνων και των λοιπών λαών της Ανατολής. Τόμος Δ' : από 1821 μέχρι 1921 - Καρολίδης, Παύλος, 1849-1930 (Τύποις Χατζή Ιωάννου Ι., 1924)
Ανατολικός πόλεμος -- Η ίδρυση της Εκκλησίας του Βασιλείου -- Η βλάχικη ηγεμονία 1848 -- Η ειρήνη των Παρισίων