Το μιξόγλωσσον εν Μακεδονία ιδίωμα και η εθνολογική κατάστασις των ομιλούντων τούτο μακεδόνων - Γεωργιάδης, Γεώργιος Δημ. ([χ.ό.], 1948)
Εφ όσον θα υπάρχη αμφισβήτησις της εθνικότητος μέρους των εν Μακεδονία ομογενών μας, συγχεόμενη προς το μιξόγλωσσων ιδίωμα αυτών, εφ όσον θα υπάρχη αφ ενός μεν εκμετάλλευσις του μιξογλώσσου ιδιώματος ημών, αφετέρου δε κατάκρισις προς παροχήν δικαιωμάτων εις την διεκδίκησιν της εδαφικής ακεραίοτητος της πατρίδος μας από μέρους ομόρων κρατών, μελεται ως η παρούσα θα είναι πάντοτε επικαίρου σπουδαιότητος (Από τον πρόλογο της εκδοσης)