Java TM προγραμματισμός - Deitel, Harvey M. 1945- (Γκιούρδας, 2005)
Περιεχόμενα της έκδοσης: Κλάσεις / Αντικείμενα / ΑΣΠ - Κληρονομικότητα, πολυμορφισμός - Περιβάλλοντα, ένθετες κλάσεις - Προαιρετικό GUI, παρακαλούθηση γραφικών - Αναλύσεις υποθέσεων ΑΣΠ J2SE 5.0 Συμβατότητα - Scanner, Printf, βελτιωμένη for - Enum, συσκευασία, Varargs - Σύνολα σειρών, στατική εισαγωγή - Συνεργασία APIs Βασικά - I/O, Εφαρμογές, applets - Τύποι, πίνακες, τελεστές - Μέθοδοι, προτάσεις ελέγχου - Χρήση API Docs, διόρθωση σφαλμάτων Java APIs - Swing GUI, Χειρισμός συμβάντων - Εξαιρέσεις, Ακολουθίες χαρακτήρων, Regex - Γραφικά, Java 2D, Νήματα - Αρχεία, ρόες, πολυμέσα Δομές Δεδομένων - Περιοδική επανάληψη, αναζήτηση, ταξινόμηση - Δομές δεδομένων, συλλογές - Γενικεύσεις (J2SE 5.0) Εφαρμογές Internet/Web - Δικτύωση - JDBC, Servlets, JSP - DeitelMessenger Chat App ΑΣΣ/UML 2 Αναλύσεις Υποθέσεων ATM - Διαγράμματα: κλάσεων, δραστηριότητας, περιπτώσεων, επικοινωνίας, σειράς, καταστάσεων