Της προσφυγιάς του έρωτα και του αγώνα : όταν τρυγούσαμε τους καμπανούς - Ιωαννίδης, Γιώργος (Θεμέλιο, 2005)
Χωρίς επιτηδευμένες εξάρσεις, απλά και καθαρά, εκκινώντας από την προσωπική του συμμετοχή, του ίδιου και της παλικαρούς συντρόφισσάς του της Χαρούλας, στα δρώμενα της εποχής, ο συγγραφέας αναφέρεται με περίσσιο σεβασμό στους συντρόφους του, με ειλικρινή αγάπη στα «κορίτσια της ζωής του». Απλόχερος στον έπαινο, δεν διστάζει ν' αποδώσει και ευθύνες. Και σαν καλός μαθηματικός, ξέρει να αποκαθιστά τα «ισοζύγια», ξοδεύοντας αφειδώς έναν γοητευτικό αυτοσαρκασμό.