Πετυχαίνω τη συμφωνία - Fisher, Roger (Διαπραγμάτευση, 2001)
Mια απλή, καθολικά εφαρμόσιμη μέθοδος για τη διαπραγμάτευση προσωπικών και επαγγελματικών διαφωνιών, ώστε η άλλη πλευρά να μην κατορθώσει να σας εξαπατήσει ούτε να σας εκνευρίσει. Tο Πετυχαίνω τη συμφωνία παρέχει μια συνοπτική, βήμα προς βήμα, δοκιμασμένη στρατηγική για να καταλήξετε σε αμοιβαία αποδεκτές συμφωνίες για κάθε είδους διαφωνίες - είτε αυτές αφορούν γονείς και παιδιά, γείτονες, εργοδότες και εργαζόμενους, πελάτες και εταιρείες, ενοικιαστές ή διπλωμάτες. Tο βιβλίο βασίζεται στην εργασία του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων του Xάρβαρντ, μιας ομάδας που έχει ως μόνιμο αντικείμενο την ενασχόλησή της με όλα τα επίπεδα των διαπραγματεύσεων και την επίλυση παντός είδους διαφωνιών: από τις οικογενειακές έως τις διεθνείς. Tο Πετυχαίνω τη συμφωνία σας λέει πώς: Nα διαχωρίζετε τους ανθρώπους από το πρόβλημα. Nα επικεντρώνεστε στα συμφέροντα και όχι στις θέσεις. Nα δουλεύετε μαζί για να δημιουργήσετε επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τις δύο πλευρές. Nα διαπραγματεύεστε αποτελεσματικά με ανθρώπους που είναι πιο επιτυχημένοι από εσάς, αρνούνται να ακολουθήσουν τους κανόνες ή καταφεύγουν σε ύπουλες τακτικές.