Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα : μυθιστόρημα - Παπαθανασοπούλου, Μάιρα, 1967- (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία / Πατάκης, 1998)
«... H αντίθεση χαρακτήρισε τη σχέση μας απ' την αρχή. Τον ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Εκείνος δε μου έριξε ούτε δεύτερη. Στην επόμενή μας συνάντηση στάθηκα πιο τυχερή. Αρχίσαμε να βγαίνουμε. Για την ακρίβεια, τα φτιάξαμε. Επέμενα στο ασφαλές σεξ. Αντιδρούσε στη θέα του προφυλακτικού. Για κείνον ήταν σαν να έτρωγε το σοκολατάκι με το περιτύλιγμα. Έμεινα έγκυος στα δεκαοχτώ. Έμεινε σύξυλος στα είκοσι τρία. Ενωθήκαμε πριν από δεκαεφτά χρόνια με τα ιερά δεσμά του γάμου. Για μένα ήταν πράγματι ιερά. Για κείνον ήταν πράγματι δεσμά». «Best seller της δεκαετίας» με 250.000 αντίτυπα σε είκοσι μήνες, το πρώτο μυθιστόρημα της Μ.Π. είναι ένα τρυφερό βιβλίο, γραμμένο με πολύ χιούμορ και ευαισθησία, φανερώνοντάς μας ότι συχνά τα καλύτερα μυθιστορήματα τα υπαγορεύει η ίδια η ζωή. Το μυθιστόρημα "Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα" μεταφράζεται ήδη σε 10 γλώσσες: γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, σουηδικά, ολλανδικά, φινλανδικά, πολωνικά, εβραϊκά και τουρκικά.