Πειστικός λόγος : στην έκφραση έκθεση λυκείου. - Κούτρας, Σπυρίδων Κ. (Σαββάλας, 2005)
Η πειθώ γίνεται, από τα πράγματα, όλο και πιο αναγκαία όχι μόνο ως αίσθημα, αλλά και ως τρόπος ζωής. Η πειθώ βασίζεται και υπηρετεί τις ευγενέστερες αξίες του ανθρώπου: την αλήθεια, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ειρήνη, το κάλλος. Γι' αυτό το λόγος της είναι ακατανίκητος, έστω κι αν παροδικά επικρατούν το ψέμα, η αδικία και η βία. Τις αξίες της πειθούς διακονεί ο "Πειστικός λόγος" με απλότητα, σαφήνεια και καλαισθησία.