Κάντ : ο Κάντ και ο ηθικός νόμος - Walker, Ralph (Μεγάλοι φιλόσοφοι, 2003)
"Στεγνό, σκοτεινό και ...πληκτικό." Αυτή ήταν η κριτική που έκανε ο ίδιος ο Καντ για την πρώτη του κριτική, την Κριτική του Καθαρού Λόγου - και εξόργισε τους φοιτητές από τότε που επέκτεινε τους χαρακτηρισμούς αυτούς και στο υπόλοιπο έργο του. Παρά την έκταση και το απαγορευτικό της περιεχόμενο, η ηθική φιλοσοφία του Καντ εξακολούθησε να τραβά την προσοχή κάθε σοβαρού στοχαστή της φιλοσοφίας.