Ίχνη από την αναζήτηση του υπερβατικού : συλλογή θρησκειολογικών μελετημάτων : θρησκεία, Ινδουϊσμός, Βουδδισμός, Ισλάμ, αφρικανικά θρησκεύματα, μυστικισμός κ.α. = Footprints from the quest for the transcendant : a collection of studies and articles on the history of religions : religion,Hinduism, Buddhism, Islam, african religions, Mysticism et al. - Αναστάσιος Γ. Γιαννουλάτος, Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, 1929- (Έθνη και λαοί ;, 2004)
Η καλύτερη γνώση των άλλων θρησκειών δεν αποτελεί πλέον γνωσιολογική πολυτέλεια, αλλά προϋπόθεση για να αντιληφθούμε το πολυσύνθετο θρησκευτικό φαινόμενο, για να δούμε τι οραματίσθηκε, τι πίστεψε ο άνθρωπος στη διαδρομή της ιστορίας του και να διευρύνουμε τις αντιλήψεις μας για την ανθρωπότητα, στην οποία οργανικά ανήκουμε.