Το φουστάνι της Κλεοπάτρας - Σωτηράκου, Πίτσα (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια ;, 1999)
Ένα τσιγγανόπουλο περιπλανιέται στην Ελλάδα ακολουθώντας τους δικούς του. Μέσα από τα γεγονότα της ζωής του, η συγγραφέας υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε κοινωνικής ομάδας στην αγάπη, στη φιλία, στο σεβασμό και στη ζεστασιά της οικογένειας.