Ο Αϊ-Βασίλης και το στοιχειό του δάσους - Βελετά-Βασιλειάδου, Μαρία 1949-2005 (Χριστουγεννιάτικα στολίδια, 2002)
Πολύ παράξενα πράγματα συμβαίνουν φέτος, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σε όλα τα γράμματα που έστειλαν τα παιδιά στον Αϊ-Βασίλη του ζητούν παιχνίδια από ξύλο, για να τους θυμίζουν το δάσος, κι άλλα πάλι κούκλες από ψημένο ζυμάρι και μοσχοκάρφια, σαν αυτές που έφτιαχναν κάποτε οι γιαγιάδες. Ο Αϊ-Βασίλης και τα Αϊ-Βασιλάκια άρχισαν αμέσως να φτιάχνουν τα δώρα, αλλά το κακό στοιχειό του δάσους, χωρίς φίλους, όπως πάντα, παραμονεύει να τους χαλάσει τα σχέδια.