Εσωτερική συνωμοσία - Ambler, Eric (ClassicCrime, 2004)
Ο Θήοντορ Κάρτερ, ξεπεσμένος δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Ίντερκομ, ενός διεθνούς δελτίου που στόχο έχει να ξεσκεπάζει τις ψυχροπολεμικές συνωμοσίες των υπερδυνάμεων, έχει δύο κύρια προβλήματα: το ποτό και τον εκκεντρικό ιδιοκτήτη του περιοδικού, τον ευφάνταστο πρώην στρατιωτικό Λούθερ Νόβακ που πάσχει από μανία καταδίωξης. Ωστόσο, τα πραγματικά του προβλήματα αρχίζουν όταν το περιοδικό αλλάζει ιδιοκτησία, και σιγά-σιγά ανακαλύπτει ότι ο νέος ιδιοκτήτης τού προμηθεύει για δημοσίευση κείμενα που αποτελούν όντως απόρρητα έγγραφα του NATO και της KGB, σε αντίθεση με τα προϊόντα της φαντασίας του Νόβακ. Ο Τσαρλς Λάτιμερ, δραστήριος συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου και γνωστός μας από το προηγούμενο μυθιστόρημα του 'Αμπλερ Η Μάσκα του Δημήτριου, προσεγγίζει τον Κάρτερ με σκοπό να μάθει όλη την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τη συνωμοσία του Ίντερκομ. Ο Λάτιμερ θέλει να αποκαλύψει την όλη ιστορία στο νέο του βιβλίο, καθώς έχει μάθει ένα μέρος της διαμέσου ενός από τους συνωμότες. Σύντομα, όμως, ο Λάτιμερ εξαφανίζεται, και απομένει μονάχα ο Κάρτερ για να ξεδιαλύνει τα μυστικά που ο Λάτιμερ είχε ξεθάψει...