Σέρλοκ Χόλμς. Το σήμα των τεσσάρων - Doyle, Arthur Conan, Sir, 1859-1930 (Άγρα, 2003)
«... Η Άγρα είναι μια μεγάλη πόλη γεμάτη φανατικούς και παθιασμένους λάτρεις κάθε πίστης. [...] Καταραμένη η μέρα που είδα τον έμπορο Αχμέτ και το θησαυρό της Άγρας. Ο θησαυρός αυτός φέρνει την κατάρα σε καθένα από τους κατόχους του. Ο έμπορος δολοφονήθηκε και ο ταγματάρχης Σόλτο έζησε μέσα στον τρόμο και την ενοχή. Όσο για μένα, το μόνο που μου 'φερε ήταν μιας ζωής σκλαβιά ".»