Η καλή αλλοίωσις : διήγημα - Παπαδημητρίου, Απόστολος Ι., 1948- (Μακρυγιάννης, 2004)
Τη συγγραφή εμπνεύστηκα από ένα συμβάν στην Ιερή Μονή του οσίου Γρηγορίου. Εκεί πριν από δεκαετία και πλέον συνάντησα δύο συμπατριώτες μου και συντρόφους στα παιδικά μας παιχνίδια. Η έντονη θαλασσοταραχή είχε υποχρεώσει τον κυβερνήτη του μικρού την εποχή εκείνη σκάφους, να αγκυροβολήσει αναγκαστικά εκεί, καθώς αδυνατούσε να συνεχίσει προς Δάφνη. Αυτοί μου διηγήθηκαν το πάθημά τους, μέσω του οποίου έμαθαν τι είναι απόδειπνο. Όλα τα άλλα δεν έχουν σχέση με τις εμπειρίες μου, δεν αμφιβάλλω όμως πως έχουν οπωσδήποτε σχέση με την πραγματικότητα.