Ο ελληνικός χορός : μια διαφορετική προσέγγιση - Τυροβόλα, Βασιλική (Gutenberg, 2001)
Η μελέτη αυτή, ως μία ξεχωριστή αναζήτηση στα προβλήματα του Ελληνικού Χορού, βασίζεται στο συνδυασμό επιστημονικών τρόπων έρευνας και τεχνικών ανάλυσης που προέρχονται από το χώρο των επιστημών της Κοινωνικής ανθρωπολογίας, της Λογοτεχνίας, της Χορολογίας, της Μουσικολογίας, της Δομικής γλωσσολογίας και της Τυπολογίας.