James Dean : ο έκπτωτος άγγελος - Meyer-Stabley, Bertrand (Είδωλα, 2005)
Εδώ και 50 χρόνια, ο άγγελος-επαναστάτης Τζέιμς Ντην αναπαύεται στο μικρό κοιμητήριο του Φαίρμαουντ. Όσο ζούσε, δεν σταμάτησε ποτέ να αντικατοπτρίζεται στην αβεβαιότητα της εφηβείας και στα ψηλαφήματα της. Αν έφερε την επανάσταση στο παίξιμο των ηθοποιών της δεκαετίας του '50, είναι γιατί κατάφερε να προβάλλει στην ερμηνεία του όλα τα άγχη και τις αμφιβολίες του.