Jim Morrison : ένας θρυλικός αντιαμερικάνος - Denti, Marco (Τα κακά παιδιά ;, 2004)
Ποιητής, επαναστάτης, σταρ του ροκ εντ ρολ, αρχηγός συγκροτήματος, ονειροπόλος, σαμάνος, μπλουζίστας, οραματιστής, τοξικομανής: ο Τζιμ Μόρισον πέρασε τη σύντομη ύπαρξή του σαν το ανάλαφρο φύσημα ενός φαντάσματος και έγινε μύθος. Ένα κακό παράδειγμα που, όμως, ακολούθησαν πολλοί και ένα όνομα που θα μείνει για πάντα συνδεδεμένο με τους Doors. Ένας μύθος με την πιο κλασική έννοια του όρου, μα και ένα πρόσωπο εκπληκτικά δεμένο με την εποχή που ζούμε, και, άρα, εξαιρετικά σύγχρονο, αφού, όπως έγραψε ο Λέστερ Μπαγκς: "αν οι Rolling Stones ήταν πρόστυχοι, οι Doors ήταν παραγματικά τρομακτικοί, κι αυτή η διαφορά έχει σημασία, γιατί ο φόβος είναι βασικό στοιχείο της εποχής μας".