Οι κάργιες - Παπαδάκη, Αλκυόνη (Νεοελληνική πεζογραφία, 1997)
«Συμβαίνει καμιά φορά... να έχεις την αίσθηση πως δεν τελείωσες με κάποιον ήρωα ενός παλιότερου έργου σου. Κάτι θέλει ακόμα να πει. Κάτι γυρεύει και σε κυνηγά. Μου συνέβη έντονα με τις ''Κατειρήνες'', τα δύο μικρά κοριτσάκια από τη συλλογή διηγημάτων ''Οι Κάργιες''. Χρόνια δε μ' άφηναν σε ησυχία οι ''Κατειρήνες''. Τελικά, ενέδωσα. Το μυθιστόρημα αυτό είναι ανάπτυξη εκείνου του διηγήματος», σημειώνει η ίδια η συγγραφέας.