Φάτα Μοργκάνα - Kotzwinkle, William (Κέδρος, 2005)
Παρίσι, 1861. Από τη μεγαλοπρεπή Όπερα ώς την οδό Αντέν όπου έχουν τα διαμερίσματά τους οι Περίφημες Πόρνες, ένας αέρας κοσμοπολίτικης τρέλας και ακατανίκητου ερωτισμού τυλίγει την πόλη Η κατάλληλη ατμόσφαιρα για να ικανοποιήσει κανείς τα πάθη του. Ο πενηντάχρονος επιθεωρητής της γαλλικής αστυνομίας Πολ Πικάρ παλεύει με τα δικά του: το φαγητό, τις πόρνες και τις δύσκολες υποθέσεις. Για μια ακόμη φορά, η προσπάθειά του να συλλάβει τον βαρόνο Μαντ που δολοφονεί νέες και ωραίες γυναίκες καταλήγει σε αποτυχία. Ταπεινωμένος, αναλαμβάνει μια νέα αποστολή: να παρακολουθήσει τον Ρικ Λαζάρ, μέντιουμ της υψηλής κοινωνίας και ύποπτο για αρκετούς περίεργους θανάτους. Μαζί με τη σαγηνευτική σύζυγό του Ρενέ έχουν έρθει στο Παρίσι από τη Βιέννη και, έναντι αδράς αμοιβής, παρουσιάζουν στα κοσμικά σαλόνια ένα μαγικό παιχνίδι που λέει τη μοίρα. Ο ίδος ο Πικάρ δοκιμάζει την τύχη του, για να βρεθεί αντιμέτωπος με το εξής μήνυμα: ΠΟΛ ΠΙΚΑΡ - Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Μια αόρατη παγίδα κλείνει γύρω του. Ο Πικάρ είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια.