Το χρυσό κλαδί : ελληνικό λαϊκό παραμύθι - Παπαδάκης, Βαγγέλης (Κάστωρ, 2000)
Σε μια μακρινή χώρα ένας έμπορος προσπαθεί να πραγματοποιήσει την επιθυμία της μικρής του κόρης: να της φέρει το Χρυσό Κλαδί. Εκπληκτος διαπιστώνει ότι "Χρυσό Κλαδί" φωνάζουν τον πρίγκηπα του τόπου. Οταν θα τον συναντήσει η έκπληξη του θα μεγαλώσει. Το βασιλόπουλο αγαπάει μια κοπέλα, που την έχει δει μόνο στ' όνειρο του κι έβαλε να τη ζωγραφίσουν. Στη ζωγραφιά ο έμπορος αναγνωρίζει τη μικρή του κόρη!... Ενα υπέροχο ελληνικό λαικό παραμύθι.