Μύθοι των Οτόρι. - Hearn, Lian (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Μυθιστορήματα φαντασίας, 2004)
Στο δεύτερο βιβλίο των "Μύθων των Οτόρι" επιστρέφουμε στις χώρες της άγριας ομορφιάς και των παραπλανητικών όψεων, όπου οι δύο ήρωες βιώνουν τα ταραγμένα χρόνια του πολέμου, της πείνας και των αναξιόπιστων συμμαχιών. Ο Τακέο υποχρεώνεται να ακολουθήσει τους δεσμούς αίματος που τον ενώνουν με τη Φυλή και ταυτόχρονα να απαρνηθεί τους όρκους της ειρηνικής ζωής και την αγάπη του για την Καεντέ. Η Καεντέ, από τη μεριά της, γίνεται πιόνι στο παιχνίδι αδίστακτων πολέμαρχων και υποχρεώνεται να αξιοποιήσει την ευφυΐα, την ομορφιά και την πονηριά της, ώστε να επιβληθεί σ' έναν κόσμο πανίσχυρων αντρών. Το έργο "Με το γρασίδι για προσκέφαλο" είναι μια γοητευτική ιστορία πόθου και αφοσίωσης, ασυγκράτητης φιλοδοξίας και συνωμοσιών που εκτυλίσσεται μέσα σ' ένα συγκλονιστικό φυσικό περιβάλλον. Αποτελεί τη συνέχεια της "Παγίδας των αηδονιών", ενός βιβλίου που εντυπωσίασε κριτικούς και αναγνώστες με τη φαντασία, την ευρηματικότητα και την ποιότητα της γραφής του.