Η αποζημίωση : και άλλα διηγήματα = Paycheck - Dick, Philip K. (Anubis, 2003)
Ο μηχανικός Τζένινγκς ξυπνά δίχως την παραμικρή ανάμνηση για τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του - πέρα από το γεγονός πως όλο εκείνο το διάστημα εργάστηκε για λογαριασμό μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας. Η έκπληξή του γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν αντί για αμοιβή θα δεχτεί επτά καθημερινά αντικείμενα που μοιάζουν να μην έχουν καμία αξία... Μετά το "Blade Runner" και το "Minority Report", ακόμα ένα έργο του Philip K. Dick μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Η "Αποζημίωση" αποτελεί το κεντρικό διήγημα μιας εξαιρετικής συλλογής, στην οποία περιλαμβάνονται άλλες έντεκα ιστορίες του συγγραφέα που επηρέασε όσο κανείς άλλος τη σύγχρονη επιστημονική φαντασία.