Τζένγκις Χάν : ο μεγάλος θεμελιωτής του σύγχρονου κόσμου - Weatherford, Jack (Βιογραφίες, 2005)
Το όνομα του Τζένγκις Χαν μας φέρνει στο νου εικόνες ενός αιμοδιψή έφιππου βαρβάρου, επικεφαλής μίας ανηλεούς ομάδας πολεμιστών που λεηλατεί τον κόσμο. Αλλά η αλήθεια είναι πως ο Τζένγκις Χαν ήταν ένας οραματιστής αρχηγός του οποίου οι κατακτήσεις συνέδεσαν την οπισθοδρομική Ευρώπη με τους ακμάζοντες πολιτισμούς της Ασίας για να πυροδοτήσουν μια παγκόσμια αφύπνιση, μία πρωτοφανή έκρηξη τεχνολογιών, εμπορίου και ιδεών. (. . .) Το παρόν ιστορικό έργο όχι μόνο σκιαγραφεί ένα πρωτοφανές πορτραίτο του μεγάλου ηγέτη, αλλά επίσης μας προκαλεί να αναψηλαφήσουμε το πώς δημιουργήθηκε ο σύγχρονος κόσμος.