Τριπλή νύχτα : μυθιστόρημα - Τίγκα, Τούλα, 1944- (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία, 2003)
Μια μητέρα εγκαταλείπει τη δεκάχρονη κόρη της και τον άντρα της για να ακολουθήσει ένα ξένο λοχαγό, περαστικό από την πόλη, και μια άλλη γυναίκα, η κόρη, φτάνει κάποτε στο ίδιο σημείο, αλλά διστάζει να πάρει την ίδια απόφαση, έχοντας ζήσει η ίδια την περιπέτεια μιας εγκατάλειψης. Καταγράφονται σε δύο εκδοχές, από δύο ξεχωριστούς συγγραφείς, η ιστορία της κόρης, που μεγάλωσε μαθαίνοντας να μισεί και παντρεύτηκε δύο άντρες χωρίς να τους αγαπήσει, ενώ αγάπησε τέλος έναν τρίτο χωρίς να τον παντρευτεί.