Μέρα με τη μέρα : μυθιστόρημα - Lucarelli, Carlo, 1960- (Αστυνομική λογοτεχνία, 2005)
Γιατί το κυνήγι ενός αδίστακτου δολοφόνου, που κρύβεται πίσω από χιλιάδες προσωπεία, γίνεται για την Γκράτσια Νέγκρο ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της; Τι συνδέει τρεις ζωές τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, τη ζωή του Βιτόριο (ενός επαγγελματία δολοφόνου, φονικού σαν πιτ μπουλ εκπαιδευμένο να σκοτώνει, που επικοινωνεί μόνο μέσω Ίντερνετ), του Άλεξ (φοιτητή που ζει μια ερωτική απογοήτευση και ακούει συνεχώς το μελαγχολικό τραγούδι του Λουίτζι Τένκο Un giorno dopo l'altro) και της Γκράτσια (αστυνομικού, παθιασμένης με το κυνήγι φυγόδικων που αναρωτιέται αν είναι ερωτευμένη με ένα τυφλό αγόρι), εκτός από την επιθυμία τους να δώσουν τέλος σε μια ύπαρξη που μοιάζει να μη βρίσκει διέξοδο; Ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα μέχρι την τελευταία στιγμή και ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για τη μελαγχολία της ύπαρξης, από ένα δημοφιλέστατο στην πατρίδα του συγγραφέα.