Και η ελπίδα γύρισε ξανά - Μανιάτη, Νικόλ-Άννα (Σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα, 2005)
Η Ειρήνη περνούσε δύσκολες στιγμές. Προσπαθούσε να σώσει το γάμο της, αν και αναρωτιόταν αν άξιζε τον κόπο. Και τότε ήρθε το απρόσμενο, μια ανεξήγητη απόπειρα κατά της ζωής της. Η απόπειρα απέτυχε, οι επίδοξοι δολοφόνοι της όμως δεν πτοήθηκαν. Χωρίς να το θέλει η νέα γυναίκα, βρίσκεται μπλεγμένη σε μια ανεξήγητη περιπέτεια, όπου γι' αυτήν δεν υπάρχει πια χτες ή αύριο. Ο άνθρωπος που τη βρίσκει τραυματισμένη και μισοπεθαμένη μετά τη δεύτερη απόπειρα, θα τη σώσει από το θάνατο και θα σταθεί δίπλα της, ενώ η Ειρήνη ζει μέσα στη σύγχυση και την απορία. Ο έρωτας που γεννιέται μέσ' από την αβεβαιότητα και την αμφιβολία φέρνει μαζί και την υπόσχεση πως η ελπίδα θα γυρίσει ξανά.